Zaterdag 16 september was de Open bedrijvendag in de haven van Lauwersoog. Vele bedrijven in de haven organiseerden activiteiten voor jong en oud, zoals rondvaarten en tentoonstellingen. Ook bij het dijkinformatiecentrum was van alles te beleven. Met elektrische karretjes maakten bezoekers een tour over het bouwterrein van de dijkversterking. Het was een geslaagde dag! 

Beleving van de dijk 

De Open bedrijvendag trok vele bezoekers. Zo'n 250 bezoekers kwamen langs bij de dijkversterking. In het dijkinformatiecentrum konden bezoekers zelf een kleine dijk bouwen en testen in de deltagoot. Verder reden de hele dag elektrische golfkarretjes af en aan voor de dijkversterkingstour. Bezoekers kregen een rondleiding over bouwterrein, van de R.J. Cleveringsluizen tot aan de nieuwe tweede ontsluitingsweg en de landelijke dijk. Een hele beleving, blijkt uit onder andere deze reacties: “Wow, die dijk is wel hoog en groot als je erop staat!”, "Zo'n dijkversterking is toch wat complexer dan wat klei en zand erbij." en "Wat leuk om dijkwerkers te spreken en al mijn vragen te stellen." 

Het was een prachtige, zonnige dag in de haven en op de dijk. We willen iedereen bedanken voor zijn of haar komst. 

Een groen golfkarretje met bezoekers voor het dijkinformatiecentrum
Dijkwerker vertelt bezoekers over dijkversterking bij R.J. Cleveringsluizen

Dag van de Bouw 

Wil je ook eens komen kijken? Zet 8 juni 2024 alvast in je agenda! We doen dan mee met de Dag van de Bouw.  

Volg de dijkversterking 

Volg ons ook op Facebook, Instagram, Twitter (X) en de BouwApp. Zo blijf je op de hoogte van alles rondom de dijkversterking.