Kom op 8 juni naar de Dag van de Bouw!

Op 8 juni kun je de dijkversterking live beleven tijdens de Dag van de Bouw! Alle activiteiten zijn gratis.

Ga mee met de tour over de landelijke dijk en naar de bouwkuip voor het getijdengebied Marnewaard, bekijk de werkvoertuigen van dichtbij, ga op speurtocht in de haven en doe mee met de activiteiten bij het dijkinformatiecentrum. Kortom, er is van alles te doen, voor jong en oud. Kom ook en ontdek hoe wij bouwen aan onze diek van morgen!

Dag van de Bouw

Op de landelijke Dag van de Bouw (website www.dagvandebouw.nl) stellen bouw- en infrabedrijven met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlands publiek. Jong en oud kunnen dan ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations. De dijkversterking doet ook mee. Iedereen is van harte uitgenodigd, dus kom vooral langs! Naast ons eigen programma kun je ook kijken bij de bouw van het Werelderfgoedcentrum Waddenzee in de haven en bij de Nieuwe Waterwerken in Zoutkamp.

Programma

Op 8 juni ben je tussen 10.00 en 16.00 uur welkom in de haven en bij het dijkinformatiecentrum. Er is van alles te beleven:

  • Tour over de landelijke dijk naar de Getijdenduiker in de Marnewaard
  • Bekijk een elektrische kraan of ander werkvoertuig van dichtbij
  • Stel al je vragen aan de dijkwerkers
  • Interactieve speurtocht in de haven met een leuke prijs
  • Activiteiten voor jong en oud in het dijkinformatiecentrum

Praktische informatie

Kom je ook langs? Volg de borden en let op de instructies van de verkeersregelaars. Wil je meedoen met de tour over de landelijke dijk, kom dan op tijd naar het dijkinformatiecentrum. Wil je meedoen met de speurtocht, haal je antwoordformulier dan op bij de partytent in de haven en lever hem weer in bij het dijkinformatiecentrum voor een leuke prijs. Alle activiteiten zijn gratis.

We zien je graag op 8 juni!