Het stormseizoen is aangebroken. Op dit moment kunnen we geen grote graafwerkzaamheden verrichten, maar dat betekent niet dat we stilzitten! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan ons virtuele bezoekerscentrum, en we kunnen niet wachten jullie binnen te laten om te laten zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Neem een exclusief kijkje in ons vernieuwde virtuele bezoekerscentrum.

Wat kun je verwachten? 

  • Achter de Bouwhekken: Neem een kijkje achter de schermen met prachtige foto's van het bouwproces. Ontdek de toewijding en het vakmanschap van onze ingenieurs en bouwvakkers. 
  • Duurzame Dijkversterking: Een ecoloog, een waterschapper, een bouwer, en een bestuurder nemen je mee in hoe zij de duurzaamste dijk willen realiseren.  
  • Dijkgedicht: Laat je betoveren door ons dijkgedicht voorgedragen door de maker Dichtwater. Een eerbetoon aan ons Groningse kustlandschap en de uitdagingen die voor ons liggen. 
  • Educatieve video’s: Ontdek de wereld van waterbeheer en dijkconstructie door boeiende educatievideo’s. Leer over de kracht van water en waarom onze dijken zo essentieel zijn voor ons land. 
  • Lokale Cultuur en Literatuur: Ontdek verhalen en gedichten van onze prachtige Lauwersmeer- en waddengebied.
  • est je Kennis: Doe mee aan onze quiz en test je kennis over de geschiedenis en toekomst van de dijk. 

Waar te vinden?

We nodigen je van harte uit om ons virtuele bezoekerscentrum(externe link) te bezoeken. Het is 24/7 geopend, dus je kunt langskomen wanneer het jou uitkomt. Mis deze unieke kans niet om de wonderen van dijkversterking te ontdekken en te begrijpen waarom onze dijken van cruciaal belang zijn om veilig te kunnen leven met water, nu en in de toekomst. Beleef onze diek van morgen!