Afgelopen vrijdag 17 februari bereikte de dijkversterking wederom een mijlpaal. De bouwers, het waterschap en de gemeente Het Hogeland ondertekenden namelijk de realisatiecontracten voor de dijkversterking en de tweede toegangsweg naar de haven. Daarmee kan de dijkversterking in april beginnen!

Bouwcombinatie Waddenkwartier

Heijmans en GMB gaan als bouwcombinatie Waddenkwartier aan de slag met de versterking van het Groningse deel van de Lauwersmeerdijk. Bouwcombinatie Waddenkwartier begon samen het met Waterschap in 2020 aan het uitwerken van de plannen voor de dijkversterking met extra’s voor natuur, verkeer en recreatie. Nu de plannen klaar zijn en de financiering rond is, kunnen de bouwers aan de slag!

In april van dit jaar starten de eerste werkzaamheden. In 2026 moet de gehele dijkversterking klaar zijn.

5 april starthandeling en open dag

Op woensdag 5 april gaat de dijkversterking van start. De dag begint met een officiële starthandeling om 11.00 uur en daarna is er een open dag tot 16.00 uur, waar geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen bij de werkzaamheden. De activiteiten zijn in en rond het Dijkinformatiecentrum (Haven 46C, Lauwersoog). Iedereen die meer wil weten over de duurzame dijkversterking en de dijkwerkers die daaraan werken is van harte welkom! Binnenkort vind je meer informatie hierover op deze website.