Komt er een fietspad op de gehele dijk?

Langs de gehele dijk komt een fietspad. Het fietspad leggen we niet op de kruin van de dijk aan, maar aan de buitenzijde. Als alles klaar is, kun je vanaf de R.J. Cleveringsluizen in Lauwersoog op en langs de dijk naar Nieuwstatenzijl op de grens Nederland/Duitsland fietsen. Kiek over de Diek!

Moet ik dan schuin fietsen?

Nee. We leggen het fietspad op de buitenberm van de dijk. De buitenberm is een vlak gedeelte van enkele meters breed aan de buitenzijde, waar je comfortabel en veilig kunt fietsen.

Komt het uitkijkpunt op de landelijke dijk (bij het Vierhuizergat) weer terug?

Ja, die komt terug en maken we nog mooier. Er komt een tribune aan de zeezijde van de dijk waar je op kunt zitten en genieten van het uitzicht.

Wat zijn de mogelijkheden voor recreatie op de nieuwe dijk? 

Op de nieuwe dijk zijn voorzieningen voor fietsers, wandelaars, vogelaars en andere bezoekers van de dijk. Denk hierbij aan betere en veilige toegang, betere rustplekken op en rond de dijk.

Mag ik vissen vanaf de dijk?

Ja, dat mag. Toegang op de zeedijk is altijd op eigen risico en je moet je aan de afspraken van het waterschap houden. Om t  mogen vissen heb je in Nederland een visvergunning nodig.

Komt er een fietspad op de gehele dijk? En een fietspad?

Langs de gehele dijk komt een fietspad. Op dit moment mag je ook fietsen aan de buitenzijde van de dijk, maar een fietspad is niet als zodanig herkenbaar. Dat gaan we nu veranderen. Het fietspad zal niet op de kruin van de dijk worden aangelegd, maar weer aan de buitenzijde. Als alles klaar is, kun je vanaf de Cleveringsluizen in Lauwersoog op en langs de dijk naar Nieuwstatenzijl op de grens Nederland/Duitsland fietsen. Kiek over Diek!

Waterbegrippenlijst

Uitleg van woorden op het gebied van water 

Waterwoordenboek