Werkzaamheden - Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de fiets- en wandelroutes op en rondom het oefenterrein De Marnewaard?

De fiets- en wandelroutes op en rondom het oefenterrein De Marnewaard zijn in principe open. Als er schietoefeningen van Defensie zijn, zijn de routes afgesloten vanwege de veiligheid. Op deze website zie je wanneer er oefeningen zijn en wanneer de routes zijn afgesloten: www.np-lauwersmeer.nl/hoe-kom-er/militaire-oefeningen

Hoe beperken jullie de hinder voor omwonenden en bezoekers van het gebied?

We doen ons best om de hinder tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Werkzaamheden die invloed hebben op het verkeer voeren we bijvoorbeeld zoveel mogelijk ‘s nachts uit. Werkzaamheden in de haven plannen we op rustige momenten.

Kan ik tijdens de dijkversterking nog steeds bij de bedrijven in de haven en de veerboot komen?

Ja, de haven, bedrijven en de veerboot zijn altijd bereikbaar. Houd er wel rekening mee dat er een omleidingsroute kan zijn.
 

Met welke machines voeren jullie het werk uit?

We voeren de werkzaamheden uit met verschillende grote en kleine machines. Zo gebruiken we mobiele kranen, rupskranen met een gewicht van 20 tot 50 ton, trekkers met hulpmiddelen, bulldozers, shovels, asfaltfreesmachines, asfaltsets en verdichtingswalsen.

Waar kan ik de meest actuele informatie over de werkzaamheden (zoals wegafsluitingen) vinden?

In de BouwApp staat de meest actuele informatie over de werkzaamheden. Download de BouwApp, zoek op ‘Lauwersmeerdijk’ en selecteer ‘Volgen’. Download de BouwApp hier: www.debouwapp.nl/download-de-bouwapp
 

Waarom mag ik de dijk niet op als er niet gewerkt wordt, zoals in het weekend of in de bouwvak?

Ook in het weekend en de bouwvak, is de dijk een bouwterrein. Het werkterrein is ook dan niet veilig voor onbevoegden. Er staan machines, er ligt materiaal voor de dijk en het terrein is niet vlak of ligt zelfs open. Daarom is het terrein en de Kustweg afgesloten.

Waarom is de landelijke dijk vier jaar lang afgesloten voor publiek?

Op de landelijke dijk wordt vier jaar lang gewerkt. Er rijden grote machines rond, er wordt materiaal verplaatst en de Kustweg is niet toegankelijk. Daarom is het niet toegestaan om op de landelijke dijk te komen. Zo kunnen de dijkwerkers hun werk veilig doen.

Waterwoordenboek

Uitleg van woorden op het gebied van water 

Waterwoordenboek

Heb je gevonden wat je zocht