Afgelopen periode daagden we jullie uit: wat is jouw mooiste foto van de Groningse Lauwersmeerdijk? Ontzettend veel mensen hebben een foto van de dijk opgezocht of zijn de dijk opgegaan om er een te maken. We hebben meer dan 80 foto’s ontvangen! We willen alle deelnemers hartelijk bedanken. Stuk voor stuk zijn het prachtige beelden, die elk een verhaal vertellen. Wandelaars, bewoners, surfers, fietsers, zeilers die genieten van dijk zelf, de zee en het achterland. Mooi om te zien dat de dijk op zoveel verschillende manieren wordt beleefd en gebruikt!

De jury heeft de foto’s beoordeeld en de winnaars uitgekozen. Daarbij heeft de jury rekening gehouden met drie criteria:

  • Fotografisch: het is een mooie, aantrekkelijke foto
  • Het verhaal: de foto laat zien wat mensen mooi of belangrijk vinden aan de dijk
  • Uniek: het is een bijzondere, unieke foto

Twee winnaars en acht eervolle vermeldingen

Er zijn twee foto’s als winnaars uit de bus gekomen: de foto van Thea Kerstholt, een prachtig beeld van de voet van de dijk met de weerspiegeling van de lucht in de zee. En de foto van Marius Sieders, een foto van een dubbele regenboog in het achterland bij de Westpolder. Daarnaast krijgen acht andere inzendingen een eervolle vermelding voor hun foto. Onderaan dit nieuwsbericht kunt u deze tien foto’s bekijken. Komende tijd delen we via social media de foto’s die we ontvangen hebben. Binnenkort komen de foto’s ook in het virtuele bezoekerscentrum te hangen.

Foto van Thea Kersthol - fotowedstrijd Lauwersmeerdijk
Thea Kerstholt-Jansing maakte de foto tijdens een van haar vele fietstochten over ‘onze diek’: "Met de Lauwerszeedijk onder mijn voeten word ik deel van een prachtig schilderij. Dit maakt me stil en gelukkig."
Foto van Marius Sieders - fotowedstrijd Lauwersmeerdijk
Marius Sieders maakte de foto vanuit de eendenkooi Nieuw Onrust: “Elke donderdagmorgen werk ik daar als vrijwilliger voor de instandhouding van de eendenkooi. Op één van deze ochtenden was de lucht dreigend boven het Lauwersmeer. Het bijzondere van de foto is, vind ik, de dubbele regenboog, het waterschaphuisje in de zon op de kruising van de Westpolderdijk en het begin van de Lauwersmeersdijk; een verbinding tussen beide dijken, gesymboliseerd door de dubbele regenboog.”

Eervolle vermeldingen

Foto van Peter Tulner - fotowedstrijd Lauwersmeerdijk
Gemaakt door Peter Tulner
Foto van Roelien den Besten - fotowedstrijd Lauwersmeerdijk
Gemaakt door Roelien den Besten
Foto van Riepko Krijthe - fotowedstrijd Lauwersmeerdijk
Gemaakt door Riepko Krijthe
Foto van Titus van 't Veer - Fotowedstrijd Lauwersmeerdijk
Gemaakt door Titus van 't Veer
Foto van Kees Beeftink - fotowedstrijd Lauwersmeerdijk
Gemaakt door Kees Beeftink
Foto van Koos van der Maar - fotowedstrijd Lauwersmeerdijk
Gemaakt door Koos van der Maar
Foto van Harriët Geuzinge - fotowedstrijd Lauwersmeerdijk
Gemaakt door Harriët Geuzinge
Foto van Willem Otto - fotowedstrijd Lauwersmeerdijk
Gemaakt door Willem Otto